Obama wil Broas toch als ambassadeur VS in Nederland

19/07/13, 06:33  − bron: ANP

© ap. Barack Obama

De Amerikaan Timothy Broas wordt mogelijk alsnog ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland. President Barack Obama nomineerde Broas donderdag (lokale tijd) opnieuw voor de post, meldden Amerikaanse media. De Amerikaanse Senaat moet de benoeming nog goedkeuren.

Advocaat Broas moest zich vorig jaar nog terugtrekken voor de post. Hij was opgepakt terwijl hij beschonken achter het stuur zat. Ook verzette hij zich volgens de politie tegen zijn aanhouding, maar daar is hij niet voor veroordeeld.

OngepastBroas kreeg uiteindelijk een kleine boete, maar zijn diplomatieke ambities gingen noodgedwongen een tijdje de ijskast in. 'In de aanloop naar de rechtszaak vond hij het ongepast om zich te laten overwegen voor de benoeming', zei de advocaat van Broas tegen persbureau Reuters.

Advocaat Broas gold als een belangrijke fondsenwerver voor president Obama. De ervaren jurist stelde vorig jaar zichzelf een geschikte kandidaat te vinden om ambassadeur in Nederland te worden. Zijn tientallen jaren in de advocatuur gaven hem de managementervaring die nodig is voor de post, zei hij tegen senatoren.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3478270/2013/07/19/Obama-wil-Broas-toch-als-ambassadeur-VS-in-Nederland.dhtml