Wilders: Gmail blokkeert mailaccount islamsticker

Geplaatst op27 december 2013Laatste update27 december, 09:27Foto's1Toon reacties ANP

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders is boos op Gmail. Hij liet vrijdagochtend via Twitter weten dat Gmail het mailaccount islamsticker@gmail.com heeft geblokkeerd en ,,dus onbruikbaar" heeft gemaakt. ,,We zullen zo snel mogelijk een nieuw e-mailadres maken. Klaarblijkelijk was klacht Mohammed Rabbae dus succesvol."

Wilders doelt op een klacht die het Landelijk Beraad Marokkanen, dat door Rabbae wordt geleid, heeft ingediend bij Google. Het beraad vroeg Google om in te grijpen zodat er geen 'haatzaaiend materiaal' van Wilders meer kan worden verspreid.

 

Op het bewuste e-mailadres konden mensen een sticker bestellen met de tekst 'De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif'. Wilders wil naar eigen zeggen mensen niet kwetsen, maar bevrijden van het juk van de islam.

Nieuw mailadresIntussen is een nieuw mailadres beschikbaar, meldt Wilders op Twitter: islamsticker@islamsticker.org. Wilders noemde de stickeractie donderdag ,,een groot succes, al duizenden aanvragen. Nieuwe bij laten maken".

Mohammed Rabbae zegt blij te zijn dat Google het Gmail-adres heeft laten blokkeren. ,,Zo staat het ook in de reglementen van Google. Het is goed dat het bedrijf zich daar ook aan houdt en dat de regels niet alleen voor de bühne zijn", aldus Rabbae. Hij zoekt vrijdag nog uit bij welke provider het nieuwe mailadres is ondergebracht en zal dan proberen ook dat te laten blokkeren.

Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

Share

U kunt deze pagina printen door gebruik te maken van de standaard print mogelijkheden in uw browser.

http://www.ed.nl/algemeen/binnenland/wilders-gmail-blokkeert-mailaccount-islamsticker-1.4153624