Akkoord met VS over automatische uitwisseling van bankgegeve... - De Standaard

Ons land heeft een akkoord gesloten met de Verenigde Staten over de automatische uitwisseling van financiële informatie. Dat meldt de VRT.

De VS voerden in maart 2010 de zogenaamde ‘Foreign Account Tax Compliance Act’ (FATCA) in, die alle financiële instellingen wereldwijd verplicht om bepaalde informatie over hun klanten die inwoner of onderdaan zijn van de VS rechtstreeks door te geven aan de Amerikaanse belastingadministratie.

Door het akkoord dat nu bereikt werd met ons land, zal de Belgische fiscus informatie over inkomsten die Amerikaans staatsburgers halen uit rekeningen bij Belgische banken of uit Belgische aandelen overmaken aan de Verenigde Staten.

‘België heeft op zijn beurt wel wederkerigheid afgedwongen, waardoor ons land op zijn beurt van de VS informatie ontvangt over Belgische burgers die inkomsten halen in de VS’, zegt ministen van Financiën Koen Geens. ‘Dit wordt de OESO-standaard om dergelijke inlichtingen uit te wisselen. De VS hebben het zelfs van Zwitserland afgedwongen.’

Het akkoord wordt officieel ondertekend op 23 april treedt in werking vanaf september 2015.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20140412_008