Franse drugs en hoeren niet in winstcijfers - AD.nl

Franse drugs en hoeren niet in winstcijfers - AD.nl

Door: redactie18-6-14 - 23:55  bron: ANPProstituees aan het werk in Nice. © AFP.

Frankrijk gaat de geschatte winst van illegale drugshandel en prostitutie niet meenemen in de economische statistieken van het land. Dit in tegenstelling tot nieuwe EU-regels waarin staat dat drugs en prostitutie wel bij de cijfers mogen worden opgenomen.

Onder meer Italië en Groot-Brittannië hebben toegezegd de gemiddelde winst in het bruto binnenlands product te zullen opnemen. Frankrijk heeft daar geen oren naar omdat zulke transacties niet altijd op basis van wederzijds akkoord plaatsvinden.

'Illegale transacties moeten alleen meegerekend worden als er wederzijdse toestemming is. Dat is duidelijk niet het geval bij illegale prostitutie en daarom rekenen we dat niet mee", aldus een functionaris van het Franse statistiekbureau.

Bij harddrugs, waar iemand verslaafd aan kan zijn, is er volgens de Fransen bij de gebruiker geen 'toestemming' maar 'afhankelijkheid', dus ook dat blijft buiten de boeken. De geschatte winst van legale prostitutie wordt nu wel al meegerekend. Dat blijft zo.

SOCIAL MEDIA ACTIVERENRapporteer een fout in het artikel aan onze redactieMeer over

gerelateerd nieuws

Meer over

© 2014 De Persgroep Digital. Alle rechten voorbehouden.Lees de gebruiksvoorwaarden. - Privacy

Volg het nieuws op onze zustersite in België www.hln.be.

http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3674722/2014/06/18/Franse-drugs-en-hoeren-niet-in-winstcijfers.dhtml