Kremlin: Poetin en Rutte op één lijn | Mh17 | Telegraaf.nl

 

 

 

Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

zo 20 jul 2014, 06:51

MOSKOU - 

Het „zeer intense” telefoongesprek tussen premier Mark Rutte en president Vladimir Poetin haalde in Rusland op een andere manier de media dan in Nederland. Volgens de persdienst van het Kremlin zitten de leiders op één lijn, blijkt uit een officiële verklaring die werd overgenomen door persbureau ITAR-TASS.

Poetin en Rutte „benadrukten dat er een internationaal onderzoek moet worden uitgevoerd door de Internationale Organisatie voor de Burgerluchtvaart (ICAO), met deelname van alle belanghebbende partijen”, citeert het persbureau uit de bondige verklaring van de presidentiële persdienst. Ook benadrukten de leiders volgens het Kremlin dat al het nodige gedaan dient te worden om te zorgen dat internationale experts toegang krijgen tot het rampgebied.

Rutte stelde zaterdag ook al dat Poetin tijdens het gesprek had toegezegd „alles te doen”. Volgens de premier ging het om een „zeer intens telefoongesprek” waarbij hij de Russische president opriep zijn invloed aan te wenden om ervoor te zorgen dat Nederlandse lichamen snel van de rampplek in Oekraïne worden weggehaald. De zorgen van de premier werden niet meegenomen in de Engelstalige persverklaring van het Kremlin.

© 1996-2014 TMG Landelijke Media B.V., Amsterdam.Alle rechten voorbehouden.e-mail: redactie-i@telegraaf.nlGebruiksvoorwaarden | Privacy | Cookies | Cookie-voorkeuren

http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22875970/___Moskou_en_NL_op_een_lijn___.html