Aanslag op stations dreigt | Binnenland | Telegraaf.nl

 

 

 

Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

do 25 sep 2014, 05:30| 89 reacties

|

lees voor

door Bart OlmerAMSTERDAM - 

Nederland is een belangrijk doelwit geworden voor jihadisten. Radicale moslimstrijders menen dat het legitiem is geworden om Nederlandse burgers aan te vallen, nu Nederlandse F-16’s bombardementsvluchten gaan uitvoeren tegen ISIS-barbaren.

Inlichtingenbronnen waarschuwen dat Nederland voor jihadi's op gelijke hoogte komt met landen als Frankrijk, Duitsland, Engeland en België.

Ex-MIVD’er Paul Mulder zegt in een exclusief vraaggesprek met De Telegraaf serieus aanslagen te verwachten op zogeheten ’soft targets’ in Nederland, zoals trein- en metrostations, vergelijkbaar met de bloedige aanslagen in Madrid en Londen.

Paspoort

De Nederlandse jihadist Muhajiri Sháám, die direct na luchtaanvallen op stellingen van strijders in Aleppo dreigementen uitte tegen Nederland, kwam gistermiddag met een huiveringwekkende belofte: „Nu dus ook Nederlandse F-16’s… Nederlands volk, jullie overheid heeft zojuist een doelwit van jullie gemaakt”, aldus de jihadist, tegen wie het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek is gestart.

Grote vrees bestaat er voor het lot van gegijzelde westerlingen in handen van moslimstrijdgroepen. De Filipijnse terreurbeweging Abu Sayyaf dreigt twee Duitse gijzelaars te vermoorden als Duitsland zich niet terugtrekt uit de coalitie tegen ISIS. De Franse gijzelaar Hervé Gourdel werd gisteren onthoofd door de Algerijnse terreurgroep Jund al-Khilafah, nadat de Franse president François Hollande niet had gereageerd op eisen te stoppen met luchtaanvallen op terreurgroep ISIS. Beelden van de onthoofding werden gistermiddag verspreid.

© 1996-2014 TMG Landelijke Media B.V., Amsterdam.Alle rechten voorbehouden.e-mail: redactie-i@telegraaf.nlGebruiksvoorwaarden | Privacy | Cookies | Cookie-voorkeuren

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23123015/__Aanslag_op_stations_dreigt__.html