VIDEO - Alle slachtoffers aanslag Londen zijn moslims | NOS

Bewoners van Londen in gesprek met een agent op de plek van de aanslag AFP

De slachtoffers die vannacht zijn gevallen bij de aanslag bij een moskee in Londen zijn allemaal moslims. Een woordvoerder van de politie heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie. Over het motief van de dader wil hij niet speculeren. De autoriteiten beschouwen het als een terroristische aanslag, zei hij.

Even na 01.00 uur Nederlandse tijd reed een grote bestelbus net buiten een moskee in Noord-Londen in op voetgangers. Ze hadden het gebouw net verlaten na een ramadan-gebed. Eén moskeeganger kwam om het leven en tien mensen raakten gewond. Twee van hen zijn er slecht aan toe.

Overigens staat nog niet voor 100 procent vast waaraan het dodelijke slachtoffer is overleden. Op het moment dat de aanslag werd gepleegd, waren omstanders volgens de politie bij die persoon al eerste hulp aan het verlenen. De precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Politie: 'Alle slachtoffers aanslag Londen zijn moslims'

De slachtoffers die vannacht zijn gevallen bij de aanslag bij een moskee in Londen zijn allemaal moslims. Een woordvoerder van de politie heeft dat bekendgemaakt.

Na de aanslag overmeesterden omstanders de bestuurder en droegen hem over aan de politie. Over zijn achtergrond zegt de politie niets, behalve dat het een man van 48 is. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Een getuige heeft tegen de BBC gezegd dat de verdachte toen hij door omstanders onder bedwang werd gehouden "ik wil alle moslims vermoorden" riep, maar de politie onderzoekt dat nog. De man is eerst naar een ziekenhuis gebracht; later zal hij worden verhoord.

De bus is grondig onderzocht. Agenten vonden niets wat tot risico's voor het publiek had kunnen leiden, zei de politiewoordvoerder.

Het heeft er volgens hem alles van weg dat de nu opgepakte man de enige inzittende van de bestelbus was. De 48-jarige man is voorlopig dan ook de enige verdachte.

http://nos.nl/artikel/2178916-alle-slachtoffers-aanslag-londen-zijn-moslims.html