LIVE | In België vanaf vandaag mondkapjesplicht in onder meer winkels | Binnenland | Telegraaf.nl

Coronacrisis 11 juli 2020

Updated 1 uur geleden

Vandaag, 07:23  in  BINNENLAND

Koningin Mathilde en Koning Filip van België doen even voor hoe je een mondkapje voordoet.

Ⓒ ANP/HH

De eerste piek van het uit Wuhan overgewaaide coronavirus lijkt achter de rug. Maar terwijl steeds meer maatregelen worden versoepeld, leeft het virus op veel plekken weer op. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 560.000 coronadoden te betreuren. Meer dan twaalf miljoen mensen raakten besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Koningin Mathilde en Koning Filip van België doen even voor hoe je een mondkapje voordoet.

Ⓒ ANP/HH

Het is vanaf zaterdag in België verplicht ook mondkapjes te dragen in winkels en alle ruimten binnen waar veel mensen samenkomen. Het gaat met name om musea, concert- en conferentiezalen, bioscopen, theaters en gebedshuizen. Het was al in het openbaar vervoer verplicht. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen mondmasker op.

Het coronavirus was ook in België wekenlang op de terugtocht. Maar de afgelopen dagen is de daling van het aantal besmettingen gestagneerd. Vervolgens werden weer wat meer besmettingen vastgesteld. Tot de nieuwe verplichtingen is donderdagavond versneld besloten door de regering. Die had de kwestie eigenlijk komende week pas op de agenda staan. Volgens de gezondheidsautoriteiten kunnen de maskers bijvoorbeeld in winkels helpen „de bescherming van klanten en verkopers tegen het coronavirus te verbeteren”.

België heeft tot dusver meer dan 62.000 besmettingen met het virus vastgesteld en bijna 9800 patiënten zijn er aan bezweken. Het land had eerder een erg strenge lockdown en het sloot de grenzen. Begin mei is een begin gemaakt met de afbouw van coronamaatregelen.

Binnenland:

Buitenland:

Financieel nieuws:

Sport:

Bekijk hier het live-blog van vrijdag.

Iedere middag de belangrijkste corona-updates en het laatste nieuws in je inbox.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Uitschrijven kan met 1 klik

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1182864850/live-in-belgie-vanaf-vandaag-mondkapjesplicht-in-onder-meer-winkels