Auteur Demmink-artikelen omgekomen bij ‘verdacht’ verkeersongeluk in Thailand | Binnenland | Telegraaf.nl

 

 

 

Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

za 15 mrt 2014, 20:05

|

lees voorBart MosCHONBURI (Thailand) - 

De Nederlandse journalist Fred de Brouwer, voorheen werkzaam voor Panorama en De Telegraaf, is gisteravond overleden na een noodlottig verkeersongeluk in de buurt van zijn woonplaats Chonburi in Thailand, ten noorden van Pattaya. Dit wordt bevestigd door zijn in Nederland woonachtige broer René de Brouwer.

Fred de Brouwer (58) was in 2003 auteur van de eerste artikelen in de GayKrant en Panorama over Joris Demmink, voormalig secretaris-generaal (SG) van Justitie en momenteel verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar kindermisbruik. De journalist emigreerde kort na de publicaties over Demmink naar Thailand omdat hij zich naar eigen zeggen in Nederland niet meer thuis voelde. Afgelopen dagen had hij veelvuldig contact met Nederlandse journalisten over de zaak Demmink, waaronder met verslaggevers van De Telegraaf. Dit naar aanleiding van de getuigenverhoren die momenteel in Utrecht  plaatsvinden over de verdenkingen aan het adres van de voormalige SG.

Fred de Brouwer werd gisteravond in de Thaise kustplaats Chonburi overreden nadat hij op zijn scooter ten val was gekomen, bevestigt zijn broer Rene. Volgens omstanders roept het ongeval vragen op, aangezien de auto die hem overreed ruim de gelegenheid zou hebben gehad om hem te ontwijken. Het is vooralsnog onduidelijk of de chauffeur van de auto die de Nederlandse journalist aanreed door de Thaise politie is aangehouden.

© 1996-2014 TMG Landelijke Media B.V., Amsterdam.Alle rechten voorbehouden.e-mail: redactie-i@telegraaf.nlGebruiksvoorwaarden | Privacy | Cookies | Cookie-voorkeuren

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22390870/____Verdacht__ongeval_zaak-Demmink__.html