Onderzoek naar omstreden belastingdeals Nederland, daarna België aan de beurt - HLN.be

Volgende maand komt een delegatie van het Europees Parlement naar Nederland om onderzoek te doen naar omstreden belastingafspraken met multinationals zoals Starbucks. Ze hopen op 29 mei onder anderen leden van de Tweede Kamer en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën te spreken.

De delegatie wil meer weten over de afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met internationale bedrijven zoals Starbucks. De onderzoekers gaan ook naar België, Ierland, Luxemburg en Groot-Brittannië, meldde een woordvoerder van het Europees parlement vandaag.

Nederland en andere EU-landen liggen onder vuur over mogelijk oneerlijke belastingvoordelen voor grote multinationals. De Europese Commissie heeft van belastingontduiking een speerpunt gemaakt. Er lopen al onderzoeken van de Europese Commissie naar belastingconstructies van onder meer Nederland met Starbucks en Ierland met computergigant Apple.

De Commissie kwam in het kader van de strijd tegen belastingontduiking en -ontwijking in maart al met het voorstel dat Europese lidstaten elk kwartaal verplicht informatie moeten delen over hun belastingdeals met grote ondernemingen. Dat moet in 2016 ingaan. Ook kondigde Brussel toen aan scherp te kijken naar vennootschapsbelasting.

Jouw mening telt !

Meld je aan om een reactie te plaatsen!

We hebben nog enkele gegevens nodig vooraleer je een reactie kan plaatsen. Klik hier om verder te gaan.

http://m.hln.be/hln/m/nl/960/Buitenland/article/detail/2302663/2015/04/28/Onderzoek-naar-omstreden-belastingdeals-Nederland-daarna-Belgie-aan-de-beurt.dhtml