Noorse politici in omvangrijk pedonetwerk|Buitenland| Telegraaf.nl

De Noorse politie heeft een netwerk van pedofielen ontmanteld die op grote schaal kinderen hadden misbruikt. De groep vergreep zich zelfs aan baby ’s. Zo’n vijftig Noren zouden tot het netwerk behoren, twintig daarvan zitten inmiddels achter slot en grendel.

Op grond van vastgestelde internetcontacten zouden nog zo’n 5500 pedo’s internationaal op de een of ander manier hebben deelgenomen aan het netwerk. Volgens de Noorse politie is het ontdekte pedonetwerk het grootste ooit in Noorwegen. Zo’n 150 terrabyte aan datamateriaal is daarbij in beslag genomen, waaronder films, foto’s en chatsessies.

Delen daarvan blijken uiterst schokkend te zijn. Zo zouden er films in omloop zijn waarop kinderen zijn te zien die zijn vastgebonden en vervolgens misbruikt. Ook zouden kinderen tot seks met dieren zijn gedwongen.

De vijftig mannen die tot het pedonetwerk behoren, zouden via het Dark Web - een deel van het internet dat slechts beperkt toegankelijk is - onderling afspraken hebben gemaakt hoe zij de kinderen zouden misbruiken. Zo werd afgesproken dat een het misbruik van zijn eigen kind zou filmen en dat vervolgens via het Dark Web delen met de andere leden van het pedonetwerk.

Een ander zou hebben afgesproken hoe hij zijn toen nog ongeboren kind zou gaan misbruiken. Onder de vermoedelijke daders bevinden zich volgens de politie een politicus, een leraar van een basisschool en een politie-agent. De politie kwam het netwerk op het spoor met de arrestatie van een 24-jarige Noor uit de stad Bergen die een klein meisje zou hebben misbruikt.

Advertentie

Bij de gevonden software stuitte de politie op een lijst met 5500 gebruikersnamen. De gebruikers wisselden onderling kinderporno uit.

„Dit zijn daders die veel onderling contact hebben. Soms fantaseren zijn over kindermisbruik maar een deel daarvan is daadwerkelijk ook gepleegd”, aldus officier van justitie Janne R. Heltne die ervan uit gaat dat door het oprollen van het netwerk erger is voorkomen. „We zijn erin geslaagd om het misbruik te stoppen”.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/27072482/_Noorse_politici_in_omvangrijk_pedonetwerk_.html