Professor die beweert dat corona in lab is gemaakt wéér opgesloten

Foto: Unsplash

in Mens en Dier 23 april 2021 06:00

Emeritus hoogleraar en apotheker Jean-Bernard Fourtillan is de Franse autoriteiten een doorn in het oog. Hij zorgde vorig jaar voor ophef door zich in een tv-documentaire zeer kritisch uit te laten over het coronabeleid. De professor zei ook dat corona in een laboratorium is gemaakt om mensen een nog gevaarlijker vaccin te kunnen geven.

De overheid treedt hard op tegen professor Fourtillan. Enkele dagen geleden werd hij voor de tweede keer gearresteerd. Hij claimt dat het Pasteur-instituut 10 jaar heeft gesleuteld aan het coronavirus voordat het werd verspreid.

Mond te snoeren

Het instituut verwerpt de aantijgingen en beschuldigt de hoogleraar van laster. In december vorig jaar sleepte Fourtillan het Pasteur-instituut voor de rechter. Kort daarna werd hij gearresteerd en opgesloten in een psychiatrische inrichting.

Tientallen mensen verzamelden zich buiten de inrichting om steun te betuigen voor professor Fourtillan. Ze riepen: ‘Libérez Fourtillan!’ (laat Fourtillan vrij). Zijn aanhangers zeiden dat het besluit om hem te laten opnemen ‘bewijst dat de regering corrupt is’ en ‘dat de laboratoria de dienst uitmaken’. Eén betoger zei dat de arts is opgenomen ‘om hem de mond te snoeren’.

Voorarrest

Explosief: de Franse autoriteiten beschuldigen hem ervan illegale farmaceutische experimenten te hebben uitgevoerd. Zijn fans zeggen dat ze hem het zwijgen willen opleggen omdat hij te kritisch is over de coronavaccinaties.

Dinsdag moest Fourtillan voor de rechter verschijnen. Veel mensen protesteerden bij het gerechtsgebouw voor zijn vrijlating. De hoogleraar zit nu in voorarrest in de gevangenis van Aurillac.

[

Wochenblick

]

4.9 52 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info goed?


Klik hieronder

en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c)

NineForNews.nl

Lees meer over:
corona coronabeleid coronavaccinatie Fourtillan Frankrijk vaccin

corona coronabeleid coronavaccinatie Fourtillan Frankrijk vaccin 2021-04-23
https://www.ninefornews.nl/professor-die-beweert-dat-corona-in-lab-is-gemaakt-weer-opgesloten/